Το Ethernet γίνεται «πράσινο»

, Το Ethernet γίνεται «πράσινο»Η D-Link, ο προμηθευτής end-to-end λύσεων δικτύωσης για καταναλωτές και επιχειρήσεις, κατακτά σήμερα μια πρωτιά στο πλαίσιο της βιομηχανίας με τη διάθεση της μοναδικής σειράς Green Ethernet desktop switch. Απευθυνόμενα σε οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις, τα switch προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό έως και 44% του ρεύματος που συνήθως καταναλώνει ένα 5-θυρο Gigabit switch, και βοηθούν στη μείωση των εξόδων και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Συνεργαζόμενη με προσεκτικά επιλεγμένους κατασκευαστές τσιπ για την ανάπτυξη καινοτομικής τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, η D-Link ξεκινά πρώτη στην αγορά τη διάθεση λύσεων Green Ethernet που δεν θυσιάζουν την απόδοση ή τη λειτουργικότητά τους. Τα switch απαντούν στο σύγχρονο πνεύμα για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, με τη ζήτηση για οικολογικά προϊόντα να εκτινάσσεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η παρουσίαση των λύσεων Green Ethernet υπογραμμίζει τη στρατηγική της D-Link για την ανάπτυξη λύσεων που της επιτρέπουν να προπορεύεται του ανταγωνισμού ενώ ικανοποιεί τις απαιτήσεις απόδοσης και λειτουργικότητας της αγοράς.

Τα Green Ethernet switch της D-Link υπολογίζουν πότε οι υπολογιστές που συνδέονται μαζί τους δεν βρίσκονται σε λειτουργία και είναι σε θέση να μειώνουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να εισέρχονται σε κατάσταση αναμονής (standby mode), εξοικονομώντας έως και 44% του ρεύματος που χρησιμοποιεί κάθε switch. Επιπλέον, ενώ τα περισσότερα desktop switch χρησιμοποιούν τη μέγιστη απαραίτητη ισχύ ώστε να υποστηρίζουν καλώδια μήκους έως και 100 μέτρων, η έρευνα της D-Link δείχνει ότι ο μέσος οικιακός χρήστης χρησιμοποιεί καλώδιο δικτύωσης μήκους μόλις 5-10 μέτρων. Με βάση αυτή τη διαπίστωση, οι λύσεις Green Ethernet της D-Link διαθέτουν το μοναδικό χαρακτηριστικό της ανάλυσης του μήκους των καλωδίων και μπορούν να προσαρμόζουν τη χρήση ενέργειας ανάλογα με το διαφορετικό κάθε φορά μήκος καλωδίου που χρησιμοποιείται.

Η πρώτη φάση των προϊόντων Green Ethernet της D-Link θα περιλαμβάνει τα DGS-1005D/1008D και τα DGS-1016D, DGS-1024D. Τα πρώτα προϊόντα θα διατεθούν στην αγορά τον Οκτώβριο του 2007. Το 2008, η D-Link θα ξεκινήσει να μεταφέρει τα πλεονεκτήματα του Green Ethernet στα managed switches, και ειδικά στη σειρά xStack.

Δείτε επίσης:
Τα πρώτα μοντέλα USB wireless βασισμένα στην τεχνολογία UWB
Πιστοποίηση wireless 802.11n για την D-Link
Η D-Link ανακοινώνει την υποστήριξή της για την τεχνολογία NAT

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.