Ξεπέρασαν τις 150.000 οι xρήστες υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου

, Ξεπέρασαν τις 150.000 οι xρήστες υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού ΒρόχουΣυμφωνα με την EEΤT, ξεπέρασαν τις 150.000 οι Τοπικοί Βρόχοι που διέθεσαν οι πάροχοι στους καταναλωτές για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παρουσιάζοντας αύξηση 57% σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2007 και σχεδόν 700% σε σχέση με το τέλος του 2006.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ετοιμαστεί και παραδοθεί από τον ΟΤΕ προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους 450.000 περίπου ζεύγη καλωδίων για την παροχή ΑΠΤΒ σε όλη την χώρα, εκ των οποίων τα 300.000 παραμένουν ακόμα διαθέσιμα στους παρόχους για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συνδρομητών τους. Οι υπηρεσίες συνεγκατάστασης θα παρέχονται στο τέλος του μήνα σε 121 Αστικά Κέντρα (Α/Κ) του ΟΤΕ (70 Α/Κ στην Αττική και 51 Α/Κ στην επαρχία) από 115 που ήταν στα μέσα Ιουλίου. Επισημαίνεται ότι τα αιτήματα των παρόχων για συνεγκατάσταση στις περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων Αστικών Κέντρων έχουν ικανοποιηθεί, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή χώρων συνεγκατάστασης στην Περιφέρεια.

Παράλληλα με την αύξηση των τοπικών βρόχων και την προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, παρατηρείται σημαντική αύξηση της φορητότητας των σταθερών αριθμών, οι οποίοι το Σεπτέμβριο του 2007, ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους μεταφερθέντες αριθμούς κινητής τηλεφωνίας (21.895 μεταφερθέντες αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας έναντι 18.014 μεταφερθέντων αριθμών κινητής τηλεφωνίας). Συνολικά, από το 2004 που ξεκίνησε η διάθεση της φορητότητας αριθμών μέχρι σήμερα, έχουν μεταφερθεί 421.288 αριθμοί κινητής τηλεφωνίας έναντι 222.057 αριθμών σταθερής τηλεφωνίας.

Στις ευρυζωνικές γραμμές συγκαταλέγονται οι εξής:
– Γραμμές ADSL που βασίζονται στο υπάρχον δίκτυο του ΟΤΕ και παρέχονται μέσω των γραμμών ΑΡΥΣ του ΟΤΕ, είτε από τον ΟΤΕ είτε από εναλλακτικούς παρόχους.
– Γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) που βασίζονται επίσης στο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά προσφέρονται αποκλειστικά από εναλλακτικούς παρόχους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους συνδρομητές υπηρεσίες όπως «γρήγορο» internet, σταθερή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση ή Video on Demand.
– Άλλων τύπων γραμμές όπως οπτικές ίνες, μισθωμένες γραμμές, γραμμές σταθερής ασύρματης πρόσβασης, δορυφορικές ζεύξεις κλπ.
– Σημειώνεται ότι οι ευρυζωνικές γραμμές δεν περιλαμβάνουν γραμμές που βασίζονται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (mobile broadband).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.