Παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής πειρατικού λογισμικού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαρθρώθηκε στην Κίνα

, Παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής πειρατικού λογισμικού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαρθρώθηκε στην ΚίναΈνα από τα σημαντικότερα κυκλώματα παραγωγής και διακίνησης πειρατικού λογισμικού εξαρθρώθηκε στην επαρχία Guangdong στη νότια Κίνα, από το FBI και τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας της χώρας. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα πολυετών ερευνών που είχαν ως στόχο τον εντοπισμό του εν λόγω κυκλώματος, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν το μεγαλύτερο στο είδος του διεθνώς και θεωρείται υπεύθυνο για τη δημιουργία πειρατικού λογισμικού της Microsoft που ξεπερνά σε αξία τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη έρευνα, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της καταπολέμησης της πειρατείας διεθνώς, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάστηκαν στενά με την Microsoft Corporation, αλλά και με εκατοντάδες πελάτες και συνεργάτες της εταιρίας. Περισσότεροι από 1000 πελάτες της Microsoft παρείχαν πειρατικά αντίγραφα των Windows XP στις αρμόδιες αρχές και στην εταιρεία για ανάλυση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες τις τεχνολογίας Windows Genuine Advantage που αναγνωρίζει τη γνησιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα περισσότεροι από 100 μεταπωλητές βοήθησαν στον εντοπισμό αντίστοιχου λογισμικού, παραδίδοντας επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηρίωναν την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν αρκετά εργοστάσια που συμμετείχαν στην παραγωγή cd με πειρατικό λογισμικό της Microsoft, τα οποία διοχετεύθηκαν στη διεθνή αγορά σε καταναλωτές και εταιρικούς πελάτες. Σε αυτά εμπεριέχονταν αντίγραφα δεκατριών από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων των Windows Vista, του Microsoft Office 2007, του Microsoft Office 2003, των Windows XP και του Windows Server, τα οποία διοχετεύτηκαν σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Κύπρος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρία μελετών IDC, η αγορά μη αυθεντικών προϊόντων συνεπάγεται για τους χρήστες σημαντικούς κινδύνους όπως η έκθεση σε ιούς, η μη αξιόπιστη λειτουργία του λογισμικού, η απώλεια δεδομένων και η διακύβευση της ηλεκτρονικής ασφάλειας. Παράλληλα όμως, όπως υποδεικνύει πρόσφατη μελέτη της BSA και της IDC, σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις που καταγράφονται και σε οικονομικό επίπεδο, δεδομένου ότι οι πωλήσεις πειρατικού λογισμικού στερούν από τη νόμιμη αγορά $40 δισεκατομμύρια ετησίως ή το 35% των πωλήσεων του κλάδου για το 2006.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη μια μείωση του ποσοστού της πειρατείας κατά 10% μέσα σε 5 χρόνια, θα ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας μας κατά €328 εκ. ($411 εκ.) και θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα κατά €104 εκ ($130 εκ.) δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 1300 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business BSA Internet

Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν ακριβά το παράνομο λογισμικό

Από τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά 2 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα των νομικών διαδικασιών και ενεργειών μάρκετινγκ που πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) από το 2009 και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι […]

Software BSA Software

Ελλάδα, Το 2010 το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό

Το 2010 η εμπορική αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού στην Ελλάδα, έφθασε τα 227 εκ Ευρώ, καθώς το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό, όπως διαπιστώθηκε από την ετήσια Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού της Business Software Alliance (BSA).

Internet BSA Internet

BSA, Συνεχίζεται η καμπάνια για μείωση της πειρατείας λογισμικού

Από το τέλος του 2008 μέχρι και σήμερα, η BSA έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να τις ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα του αδειοδοτημένου λογισμικού όπως είναι η νομιμότητα, η ασφάλεια αρχείων και η αποφυγή τεχνικών προβλημάτων καθώς και για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management – SAM).

Software BSA Software

Πειρατικό λογισμικό, Η Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη

Η BSA ανακοίνωσε ότι το 2010, Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό πλήρωσαν σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Ευρώ σε αποζημιώσεις και νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού. Η BSA έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειες αντι-πειρατείας στην προσπάθεια της να μειώσει το υψηλό ποσοστό πειρατείας 58% που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.