Έναρξη δοκιμαστικής χρήσης SmartEyes στην Αθήνα

, Έναρξη δοκιμαστικής χρήσης SmartEyes στην ΑθήναΗ δοκιμαστική χρήση του ερευνητικού προγράμματος SmartEyes, για άτομα με προβλήματα όρασης ξεκινά σήμερα στην Αθήνα με την παράδοση εκατό συσκευών σε αντίστοιχους χρήστες, όπως ανακοίνωσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), η COSMOTE, η Microsoft Ελλάς και η Geomatics, σε ειδική εκδήλωση στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη.

Με την παράδοση των εκατό συσκευών στην Αθήνα και των πενήντα στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το σύστημα πλοήγησης σε αστικό περιβάλλον για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, SmartEyes, περνά στο τελικό στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του. Το στάδιο αυτό θα διαρκέσει έξι μήνες και έχει ως στόχο την αξιολόγηση του προγράμματος μέσα από την καταγραφή των αποτελεσμάτων από τη χρήση του σε πραγματικό περιβάλλον. Η τελική φάση του προγράμματος είναι απόρροια συστηματικής έρευνας δυόμισι ετών του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του Α.Π.Θ. με την υποστήριξη της COSMOTE ως Κύριου Χορηγού και των Χορηγών Microsoft Ελλάς και Geomatics.

Η επιλογή των χρηστών που συμμετέχουν στο πιλοτικό στάδιο, έγινε μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων από αρμόδιες επιτροπές . Επιπλέον, για ολόκληρο το διάστημα των έξι μηνών, οι χρήστες θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Α.Π.Θ. και θα αξιολογούν τη λειτουργία του συστήματος.

Την οικονομική υποστήριξη, την υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την τεχνογνωσία για την υλοποίηση του SmartEyes παρείχαν οι τρεις εταιρίες τεχνολογίας, με στόχο να συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και να ενισχύσουν καινοτόμες δράσεις της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δείτε επίσης:
> Έναρξη δοκιμαστικής χρήσης SmartEyes στη Θεσσαλονίκη
> techblogTV: “Ημέρα Καινοτομίας” Microsoft Ελλάς
> Hitachi BD70E: Βιντεοκάμερα Blu-ray

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.