Δείτε τις ταινίες σας όπως θα έπρεπε να είναι

, Δείτε τις ταινίες σας όπως θα έπρεπε να είναιΗ νέα σειρά τηλεοράσεων Sony BRAVIA V3000 προσφέρει ανάλυση 1080p Full HD εξαιρετική ποιότητα εικόνας και γνωρίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν, όχι μόνο τις ταινίες σας, αλλά ακόμα και τις ψηφιακές σας φωτογραφίες να φαίνονται εκπληκτικές.

Χρησιμοποιώντας λάμπα CCFL οπίσθιου φωτισμού ευρέως χρωματικού φάσματος (Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp ή WCG-CCFL), τα μοντέλα της σειράς V3000 μπορούν να πραγματοποιήσουν αναπαραγωγή περίπου 30% περισσότερων χρωμάτων από ότι οι τηλεοράσεις LCD που είναι εξοπλισμένες με απλές λάμπες CCFL. Η αύξηση του χρωματικού φάσματος είναι μεγαλύτερη στις περιοχές του κόκκινου και του πράσινου χρώματος, κάτι που βελτιώνει σημαντικά τη φυσικότητα των αποχρώσεων του ανθρώπινου δέρματος και της βλάστησης, τομείς οι οποίοι είναι παραδοσιακά προβληματικοί για τις τηλεοράσεις LCD.

Με το συνδυασμό της λάμπας WCG-CCFL και της επεξεργασίας σήματος σε πραγματικό χρόνο από το μηχανισμό BRAVIA ENGINE, η αναπαραγωγή των χρωμάτων και η ποιότητα της εικόνας φθάνουν σε νέα επίπεδα. Η περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο αυτών παραγόντων ονομάζεται Live Colour Creation και αποτελεί βασικό στοιχείο της μοναδικής απήχησης των μοντέλων της σειράς.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες του Χόλυγουντ δημιουργούνται με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Είναι λογικό λοιπόν να τις αντιμετωπίζει κανείς διαφορετικά, όπως ακριβώς κάνουν και τα μοντέλα της σειράς V3000. Κατόπιν συνεννοήσεων με επαγγελματίες στο χώρο των ταινιών, οι μηχανικοί της Sony δημιούργησαν τη λειτουργία Theatre Mode, η οποία προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της εικόνας έτσι ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο τεχνικές κινηματογραφικών παραγωγών στην οθόνη της τηλεόρασης.

Η σειρά V3000 διαθέτει άλλο ένα γνώρισμα το οποίο θα αγαπήσουν οι λάτρεις του Home Theatre που επιζητούν να αναδημιουργήσουν μια κινηματογραφική εμπειρία, και το όνομα αυτού είναι 24p True Cinema. Οι κινηματογραφικές κάμερες καταγράφουν 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όμως οι τηλεοράσεις λειτουργούν σε υψηλότερο ρυθμό προβολής καρέ, έτσι η μετατροπή είναι – παραδοσιακά – απαραίτητη. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι μια απόκλιση από το πρωτότυπο κατά 4%. Η ταινία προβάλλεται στην τηλεόραση κατά 4% ταχύτερα και ο ήχος έχει αυξημένη χροιά κατά επίσης 4%. Όταν όμως συνδέσετε ένα μοντέλο της σειράς V3000 σε κάποια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών όπως ένα Blu-ray Disc player, τα πρωτότυπα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο αναπαράγονται ακριβώς όπως τα κατέγραψε αρχικά η κάμερα. Βλέπετε – και ακούτε – αυτό ακριβώς που θα έπρεπε.

Δείτε επίσης:
> Τα νέα blu-ray players της Sony
> Samsung: Τρίτη γενιά Blu-ray players
> Philips Aurea: Σαγήνη και Επιθυμία

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.