Xbox 360 | Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στην Ευρώπη

, Xbox 360 | Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στην ΕυρώπηΗ ανοδική πορεία του Xbox 360 συνεχίζεται, αφού η Microsoft σήμερα ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του στην Ευρώπη διπλασιάστηκαν αμέσως μετά τις πρόσφατες μειώσεις στην εκτιμώμενη λιανική τιμή, σταθεροποιώντας την ηγετική του θέση στις κονσόλες νέας γενιάς στην Ευρώπη και διευρύνοντας σημαντικά το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το Xbox 360 κατέχει το 42% της αγοράς στην περιοχή Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Αφρικής, σε όρους εσόδων κατά τη διάρκεια ζωής του.

Το Xbox 360 συνεχίζει να έχει το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων παιχνιδιών ανά κονσόλα στην Ευρώπη με περισσότερες από 7.0 πωλήσεις παιχνιδιών ανά κονσόλα (PS3: 3.8, Wii 3.5), έπειτα από 27 μήνες στην αγορά (1).

Ο Chris Lewis, αντιπρόεδρος της Microsoft Interactive Entertainment Business στην Ευρώπη είπε: «Το Xbox 360 αποτελεί πραγματικά την πρώτη επιλογή των καταναλωτών για κονσόλα νέας γενιάς, και τα σημερινά νούμερα αποδεικνύουν ότι πετυχαίνουμε τη δέσμευσή μας να απευθυνθούμε σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές στην Ευρώπη». Η ιδιαίτερα ανταγωνιστική εκτιμώμενη λιανική τιμή, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο ψυχαγωγίας που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, καθιστούν το Xbox 360 την απόλυτη επιλογή ψυχαγωγίας υψηλής ευκρίνειας, (HD) με ιδιαίτερη απήχηση στους καταναλωτές.

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου, η Microsoft μείωσε την εκτιμώμενη λιανική τιμή για την οικογένεια προϊόντων Xbox 360 στην Ευρώπη. Τώρα, με αρχική εκτιμώμενη λιανική τιμή €199,99, το Xbox 360 είναι ταυτόχρονα ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών και ψυχαγωγίας απευθυνόμενο σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό. Οι πολύ-αναμενόμενες κυκλοφορίες blockbuster παιχνιδιών όπως τα “Grand Theft Auto IV”, “Lego Indiana Jones” και “Ninja Gaiden 2,” θα ενισχύσουν την ανοδική πορεία του Xbox 360 δίνοντας στους καταναλωτές ακόμα περισσότερους λόγους για να το αγοράσουν.

(1) Εκτίμηση της Microsoft, βάσει στοιχείων των Chart Track και Gfk.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.