Επιστρέψτε τα άδεια cartidge στη Lexmark για ανακύκλωση

, Επιστρέψτε τα άδεια cartidge στη Lexmark για ανακύκλωσηΤην έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αναλωσίμων “re.Act” ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Lexmark και ο επίσημος αντιπρόσωπός της σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Infolex. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από την εταιρεία και αποτελεί μία σημαντική πρωτοπορία, καθώς πρώτη η Lexmark εφαρμόζει στη χώρα μας συνολικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αναλωσίμων για όλους τους χρήστες.

Το πρόγραμμα re.Act εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της εταιρείας ως προς την παροχή φιλικών προς το περιβάλλον εκτυπωτικών λύσεων και προϊόντων, ενώ στόχος του είναι η ενθάρρυνση και κυρίως η διευκόλυνση της ανακύκλωσης των αναλωσίμων των εκτυπωτών της κατασκευάστριας εταιρείας, στο πλαίσιο της υιοθέτησης φιλικότερων προς το περιβάλλον συνηθειών εργασίας από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες.

Για την υλοποίηση του προγράμματος η εταιρεία επέλεξε να συνεργαστεί με τον οργανισμό ΕΛΤΑ, με δεδομένη πολυετή εμπειρία και εκτενέστατο δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα, το οποίο αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία του προγράμματος. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007 κάθε χρήστης ink ή laser cartridge μπορεί να επισκεφτεί ένα από τα 851 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα και έχοντας τοποθετήσει το άδειο Lexmark inkjet cartridge στον προπληρωμένο φάκελο που εσωκλείεται στη συσκευασία του (ισχύει για τα cartridges #23, 24, 28, 29, 41, 42,), είτε έχοντας το άδειο Lexmark toner cartridge στο κουτί της αρχικής του συσκευασίας (ή άλλη σκληρή χάρτινη συσκευασία), να το αποστέλλει χωρίς χρέωση προς ανακύκλωση επισημαίνοντας απλά ότι επιθυμεί να κάνει χρήση του Προγράμματος Ανακύκλωσης re.Act της Lexmark.

Ετησίως, στην Ευρώπη τα άδεια μελανοδοχεία οδηγούν στη συγκέντρωση επιπλέον 750.000 m3 απορριμμάτων. Η περιεκτικότητα των μελανοδοχείων σε πλαστικό αγγίζει το 85%, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία αποσύνθεσής τους, στην περίπτωση της απόρριψής τους, ιδιαίτερα μακροχρόνια.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, υπολογίζεται ότι μόνο το 2007, θα ανακυκλωθούν 4.200 τόννοι υλικών των προϊόντων της εταιρείας.

Δείτε επίσης:
> Ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση. Αντικαθιστά τα παραδοσιακά ΜΜΕ;
> Epson Stylus D120: Inkjet εκτυπωτής με ταχύτητα laser
> Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Δασκάλους

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.