MacBook Air | Πετάει η Apple

, MacBook Air | Πετάει η AppleΗ Apple παρουσίασε πρόσφατα το MacBook Air, το πιο λεπτό notebook στον κόσμο. To MacBook Air έχει πάχος μόλις 0.4 εκατοστών στο λεπτότερο σημείο του και μέγιστο ύψος 1.94 εκατοστά που το καθιστά λεπτότερο από όλα τα ανταγωνιστικά notebooks. Το MacBook Air διαθέτει μια εκπληκτική οθόνη LED 13.3 ιντσών, ένα μεγάλου μεγέθους υποφωτιζόμενο πληκτρολόγιο, ενσωματωμένη κάμερα iSight και ένα ευρύχωρο trackpad με τεχνολογία πολλαπλής αφής.

Το MacBook Air διαθέτει επεξεργαστή 1.6GHz Intel Core 2 Duo επεξεργαστή με 4ΜΒ L2 cache και περιέχει ως βασικά χαρακτηριστικά μνήμη 2GB, σκληρό δίσκο 1.8 ιντσών στα 80GB και την τελευταία 802.11n τεχνολογία Wi-Fi καθώς και Bluetooth 2.1.

“Σχεδιάσαμε το λεπτότερο notebook στον κόσμο- χωρίς να θυσιάσουμε το μεγάλο σε μέγεθος πληκτρολόγιο ή την οθόνη των 13.3 ιντσών” ανέφερε ο Steve Jobs, CEO της Apple. ” Όταν βλέπετε για πρώτη φορά το MacBook Air, δύσκολα πιστεύετε ότι είναι ένα notebook υψηλής απόδοσης με πληκτρολόγιο μεγάλου μεγέθους και οθόνη. Αλλά είναι”.

Το MacBook Air διαθέτει μια φωτεινή ευρυγώνια οθόνη LED-backlit 13.3 ιντσών που καταναλώνει μικρό ποσοστό ενέργειας, και μεγάλο σε μέγεθος trackpad που προσφέρει δυνατότητες πολλαπλής αφής γεγονός που το κάνει πιο έξυπνο και απλό για να πλοηγηθείτε και να περιστρέψετε ή να “ζουμάρετε” εικόνες μέσα στις ιστοσελίδες στον Web browser Safari.Το MacBook Air διαθέτει ένα μεγάλου μεγέθους πληκτρολόγιο σχεδιασμένο από ένα λείο και ανθεκτικό περίβλημα αλουμινίου. Το πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού το κάνει ιδανικό για περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού όπως τα αεροπλάνα, τα στούντιο και οι αίθουσες συνεδρίων, και ένας ενσωματωμένος αισθητήρας φωτός, που ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα των κουμπιών καθώς και τη φωτεινότητα της οθόνης προσφέρει την καλύτερη δυνατή θέαση.

Το MacBook Air διαθέτει πάνω από 5 ώρες διάρκεια της μπαταρίας για ασύρματη απόδοση και περιλαμβάνει το AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi networking, το οποίο αποδίδει έως και 5 φορές την απόδοση και δύο φορές το βεληνεκές του 802.11g. Το λογισμικό Αpple Migration Assistant τώρα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν γρήγορα αρχεία, εφαρμογές και προτιμήσεις συστήματος από το παλιό τους Mac στο MacBook Air μέσω της ασύρματης δικτύωσης.

Οι χρήστες του MacBook Air μπορούν να προμηθευτούν επίσης το MacBook Air SuperDrive, έναν συμπαγή εξωτερικό οπτικό δίσκο σχεδιασμένο για τον MacBook Air με μόλις 78,73 ευρώ (προ ΦΠΑ). Το MacBook Air SuperDrive φορτίζεται από τη MacBook Air θύρα USB, εκμηδενίζοντας την ανάγκη να έχετε έναν ξεχωριστό μετασχηματιστή ρεύματος. Πολλοί χρήστες MacBook Air δε θα έχουν λόγο να αποκτήσουν έναν οπτικό δίσκο τώρα που μπορούν να κάνουν backup τα αρχεία τους με το Τime Capsule και να έχουν πρόσβαση σε οπτικούς δίσκους που βρίσκονται σε απομακρυσμένα PC ή Mac ούτως ώστε να εγκαταστήσουν ασύρματα εφαρμογές στο MacBook Air.

To MacBook Air διαθέτει επεξεργαστές Intel Core 2 Duo που τρέχουν στα 1.6GHz, μνήμη 2GB και σκληρό δίσκο 1.8 ιντσών στα 80GB. Ένας προαιρετικός σταθερός σκληρός δίσκος των 64GB δεν περιέχει κινητά μέρη για πρόσθετη διάρκεια. Κάθε MacBook Air περιέχει μια micro-DVI θύρα ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδεθούν στις οθόνες των 20 ή των 23 ιντσών της Apple και να επεκτείνουν την επιφάνεια εργασίας ή να συνδεθούν σε προβολικά συστήματα και άλλες οθόνες με DVI,VGA, Composite και S-video αντάπτορες. Ο MacBook διαθέτει θύρα USB 2.0 για σύνδεση περιφερειακών ή φόρτιση iPod και iPhone, θύρα ακουστικών και το διάσημο φορτιστή ρεύματος MagSafe της Apple.

Το MacBook Air έρχεται με ενσωματωμένο το iLife ’08, τη σπουδαιότερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ στην πολυβραβευμένη σουίτα ψηφιακών εφαρμογών lifestyle της Apple, παρουσιάζοντας την καλύτερη νέα έκδοση του iPhoto και ένα ολοκαίνουργιο iMovie, τα οποία συνεργάζονται άψογα με το .Mac Web Gallery για δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στο web. Το νέο MacBook Air διαθέτει επίσης το Mac OS X Leopard, την έκτη μεγαλύτερη έκδοση του καλύτερου λειτουργικού συστήματος του κόσμου, Mac OS X Leopard.

Το νέο MacBook Air κατασκευάστηκε έχοντας ως γνώμονα τη συνεχή προσπάθεια της Apple να παράγει προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, με περίβλημα από αλουμίνιο, ένα υλικό που προτιμάται πολύ από τους οικολόγους. Την πρώτη οθόνη LCD χωρίς υδράργυρο και χωρίς αρσενικό στο γυαλί και υλικό απαλλαγμένο από επεξεργασία βρωμίου για την πλειοψηφία των κυκλωμάτων καθώς επίσης και εσωτερικά καλώδια χωρίς PVC. Επιπρόσθετα, το MacBook Air καταναλώνει το λιγότερη ποσοστό ρεύματος από όλα τα Mac και η συσκευασία του, φτιαγμένη από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, είναι 56% μικρότερη σε μέγεθος από την προηγούμενη συσκευασία του MacBook.

Το MacBook Air διατίθεται στα 1.502 ευρώ (προ ΦΠΑ).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Karakatsanis

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες στην Αμερική.
Κάτι μου λέει ότι μέσα στο 2008 θα περάσω στον κόσμο των Mac 🙂

Stelios

Η μαμακία είναι πως δεν έχει ενσωματωμένο drive. Άντε να κουβαλας και αυτό… Καθότι χρήστης επι 8ώρου βάσεως mac (όχι ιδιοκτήτης), τα mac τα θεωρώ “επιπλέον” πεταμένα λεφτά για design… Μαμάτο το λειτουργικό τους αλλά ως εκεί… Και εδώ απο service, φούμαρα! Το λιγότερο 1 μήνα χωρίς μηχάνημα μένεις έτσι και σου πάθει κάτι.

tasosvel

δεν νομίζω οτι θα αγοράσω κάποια στιγμή mac. Αν και έχει φοβερό design προτιμώ τα pc με windows κυρίως λόγω συμβατότητας των προγραμμάτων .

Stelios

Τάσο λειτουργώ προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εκτός απο τα συνηθισμένα τύπου word, και πλέον υπάρχει σχεδόν πλήρης συμβατότητα με τα pc. Αδερφάκια γίνανε… Όχι πως σου τα λέω όλα αυτά για να πάρεις ένα… 😀

tasosvel

Το βασικό μου πρόβλημα είναι ένα λογιστικό πρόγραμμα που εχω το οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να τρέξει στα Mac, αλλά και κάποιο πρόγραμμα για να συγχρονίζω το Win mobile μου. 🙂

Παύλος

aftou tou idous ta laptop ine gia an8opous pou doulevoun polles ores me ta laptop sta gonata.giafto kai 8eloun oso to dinaton mikrotero ogko kai varos.tora ean ton exeis sto trapezi tou domatiou h tou grafiou monimos..me ta idia lefta perneis kati poi kalitero..se epidoseis.afiste pou to laptop tis kopelas mou sony vaio pou zigizei 2.8 kila ine idi poli elafri kai poli kalitero se dinatotites apo to MacBook.de kserw an simfonite se afto.. 😉

Κώστας Βλαχάκης

@Tasosvel: Με το “SyncMate” (free)
https://www.macupdate.com/info.php/id/26317/syncmate
και το “The Missing Sync” (39$)
https://www.markspace.com/missingsync_windowsmobile.php
μπορείς να συγχρονίσεις Windows mobile συσκευή με Mac.

@Παύλος: Ποιό VAIO έχει?

tasosvel

συμφωνώ απόλυτααααα:) Προτιμώ κάτι να είναι πολύ δυνατό σε επιδόσεις και ας είανι και λίγο πιο βαρύ . Εγώ στο δικό μου έχω βάλει και δίσκο στις 7200 για να αυξήσω ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.

SoNiC Z

Άλλη μία εξαιρετική δουλειά από την apple. Αν και σε μερικά σημεία υστερεί, μόλις μου δωθεί η ευκαιρία λέω να το πάρω. Το πιο πιθανό είναι μετά από μερικούς μήνες. Πιστεύετε η apple να κάνει κάποια αναβάθμιση αυτό to διάστημα; (πχ να βάλει ένα superdrive..) Η αλήθεια είναι όμως ότι και ένα….vaio ίσως…με amd οπωσδήποτε(!) δεν θα με χαλούσε.(υπ’όψην ότι το laptop το θέλω για τώρα αλλά σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και στις σπουδές μου μετά από 2 χρόνια) Κάποια συμβουλή;

Παύλος

Kosta an de kanw la8os prepei na exei th sira VGN-NR.

Κώστας Βλαχάκης

Είμαι από τις περιπτώσεις χρήστη που δουλεύει με το laptop στα γόνατα. Έχω ασύρματο ίντερνετ και τις περισσότερες φορές είμαι με το laptop στο σαλόνι. Έχω ένα Fujitsu-Siemens με ικανοποιητικό βάρος, αυτό που μου δημιουργεί πρόβλημα είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσετε και ζεσταίνει τα πόδια μου. Ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση είναι αφόρητη. Έχω αναγκαστεί και βάζω ένα χοντρό βιβλίο για να μην έρχομαι σε άμεση επαφή με τη ζεστή επιφάνεια του laptop.

Παύλος

🙂 tote parto.. ine oti prepei gia sena..les na vgazei tin idia 8ermokrasia kai to Mac?

tasosvel

γενικότερα τα fujitsu-siemens ζεσταίνονται αρκετά, πολλές φορές παρουσιάζουν και προβλήματα λόγω αυξημένης θερμοκρασίας. Δεν νομίζω να ζεσταίνεται τόσο πολύ το Mac αλλά ποτέ δεν ξέρεις από πρίν.

Κώστας Βλαχάκης

Είναι το δεύτερο FSC που αγοράζω και τα δύο ζεσταίνονται πολύ. Τα βρίσκω σε πολύ καλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τα προτιμώ ξέροντας ότι υστερούν σε ποιότητα κατασκευής. Αγοράζω laptop κάθε χρόνο οπότε δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδεύω πάνω από 800-850 ευρώ.

tasosvel

και πολύ καλά κάνεις, τα τελαυτία μοντέλα έχουν γίνει αρκετά καλύτερα σε ποιότητα κατασκευής και έχουν λύσει και το πρόβλημα της θερμότητας. Οι τιμές τους βέβαια παραμένουν πολύ καλύτερες από τον ανταγωνισμό. Και προτιμώ ένα fujitsu παρά τα acer:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.