Bang & Olufsen BeoLab 9: Ένα σύμβολο ήχου

, Bang & Olufsen BeoLab 9: Ένα σύμβολο ήχουΤο BeoLab 9 αποτελεί ισχυρή δήλωση των ικανοτήτων της B&O στον ήχο και των πιο πρόσφατων τεχνολογιών και είναι επίσης το τέταρτο ηχείο που εφαρμόζει την τεχνολογία του ακουστικού φακού (Acoustic Lens Technology) στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων.

Εν μέρει ενσωματωμένος μέσα στο κωνικού σχήματος περίβλημα που στεγάζει τις μονάδες των μεσαίων συχνοτήτων και των μπάσων, ο ακουστικός φακός βρίσκεται πάνω στο ηχείο – σχεδόν σαν φάρος – διανέμοντας τα πρίμα σε τόξο 180 μοιρών.

Με την οριζόντια διασπορά 180 μοιρών, η τεχνολογία του ακουστικού φακού εγγυάται ομοιόμορφα χαρακτηριστικά ήχου εμπρός από το ηχείο, αφήνοντας τον ακροατή να ακούει συνεπή χροιά ακόμα κι όταν μετακινείται ή κάθεται σε διαφορετικές θέσεις. Επιπλέον, οι ανακλάσεις από το δάπεδο και την οροφή που παραμορφώνουν τον ήχο μειώνονται σημαντικά από τον ακουστικό φακό.

Το BeoLab 9 προσφέρει επίσης σοβαρή απόδοση στα μπάσα, καθώς επίσης και ό,τι πιο πρόσφατο υπάρχει στην ενίσχυση ICEpower και στην τεχνολογία ενεργού ηχείου. Το BeoLab 9 είναι ένα ενεργό ηχείο τριών δρόμων με τις μονάδες των μπάσων και των μεσαίων συχνοτήτων τοποθετημένες στους δικούς τους αποκλειστικούς θαλάμους πίεσης. Τα μπάσα προέρχονται από μια μεγάλων διαστάσεων μονάδα 10 ιντσών που βρίσκεται μέσα σε ένα περίβλημα 18 λίτρων.

Οι μεσαίες συχνότητες διαχειρίζονται από μια μονάδα 5 ιντσών μέσα σε περίβλημα 4 λίτρων και μια μονάδα για πρίμα ¾ της ίντσας. Κάθε μονάδα τροφοδοτείται από το δικό της ενισχυτή, έναν ICEpower των 500 watt για τα μπάσα και δύο αναλογικούς υβριδικούς ενισχυτές των 100 watt για τις μονάδες των μεσαίων συχνοτήτων και για αυτήν από τα πρίμα.

Κανονικά, η απόδοση ενός ηχείου επηρεάζεται έντονα από τη θέση του μέσα στο δωμάτιο. Το Beolab 9, όμως, προσαρμόζεται ως προς τη θέση του μέσω ενός χειροκίνητου διακόπτη τοποθέτησης που καθιστά εφικτή την τοποθέτηση του ηχείου σε γωνία ή κοντά σε τοίχο χωρίς συμβιβασμούς στον ήχο.

Πρωτοποριακές τεχνολογίες παρέχουν στο BeoLab 9 επαρκή ισχύ συνεχώς και παράλληλα προστατεύουν τα κυκλώματά του, επιτρέποντας την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του ακόμη και σε πολύ υψηλά επίπεδα ηχητικής πίεσης. Για την προστασία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων από βλάβη, εφαρμόζεται επίσης σε όλες τις μονάδες ένα αποκλειστικό κύκλωμα θερμικής προστασίας. Η πατενταρισμένη από την Bang & Olufsen τεχνολογία Προσαρμοστικής Γραμμικοποίησης Μπάσων (Adaptive Bass Linearisation) διασφαλίζει εξαιρετική απόδοση μπάσων χωρίς τον κίνδυνο παραμόρφωσης της ποιότητας του ήχου ή ζημίας στις μονάδες.

Μοντέρνος, διαφοροποιημένος σχεδιασμός
Σε σύγκριση με άλλα σημεία αναφοράς στην αγορά, το συμπαγές σχήμα, η οργανική οπτική ταυτότητα και τα πολλά χρώματα του BeoLab 9 του προσδίδουν ξεχωριστή εμφάνιση που αντικατοπτρίζει επίσης και τις τεχνολογίες που έχουν εφαρμοστεί. Ο ακουστικός φακός στο πάνω μέρος έχει χυτευτεί από ψευδάργυρο με μια ματ επιχρωμιωμένη επιφάνεια, χαρίζοντάς του δυναμική μεταλλική όψη που το κάνει να ξεχωρίζει. Οι μονάδες των μπάσων και των μεσαίων συχνοτήτων καλύπτονται από υφασμάτινο κάλυμμα που διατίθεται σε κόκκινο, μπλε, σκούρο γκρι και μαύρο κι έτσι το BeoLab 9 μπορεί τόσο να ενσωματωθεί όσο και να ξεχωρίζει σε οποιοδήποτε στυλ σπιτιού.

Τιμή BeoLab 9: 7.800€ (το ζευγάρι)

Τεχνικές προδιαγραφές
Σχεδιαστής: David Lewis
Διαστάσεις (ΥxΠxΒ): 77,5 x40x30 cm
Βάρος: 22 kg
Ισχύς εξόδου: 700 watt
Περιοχή συχνοτήτων: 30-20.000 Hz
Ακουστική αρχή: Κλειστό πλαίσιο
Μονάδα για τα πρίμα: Μονάδα ηχείου ¾ της ίντσας βάσει του ακουστικού φακού
Μεσαίες συχνότητες: Μονάδα ηχείου 5 ιντσών
Μπάσα: Μονάδα μπάσων 10 ιντσών
Συνδέσεις: 2 x Power Link (συμπ. του ρεύματος)

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear BO

Bang & Olufsen BeoTime, Μαγικό ξύπνημα

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει πιο γλυκό με το ντιζαϊνάτο ξυπνητήρι της Bang & Olufsen (Β&Ο). O κατασκευαστής που ξέρει πως να συναρπάζει τις αισθήσεις μας, αυτή τη φορά δημιουργεί το BeoTime για να κάνει το πρωινό μας ξύπνημα όσο πιο ευχάριστο γίνεται. Το αλουμινένιο ραβδί της B&O ενσωματώνει τρία LCD panel ανάλυσης 48×33 […]

Τηλεοράσεις BO

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το πρωτότυπο V23 της Bang & Olufsen

Αποκλειστικά στο techblog.gr η νέα τηλεόραση Plasma 103 ιντσών της Bang & Olufsen κατασκευασμένη στο χέρι! Η V23 παρουσιάστηκε στην έκθεση Millionaires’ Fair στη Μόσχα, τη μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών προϊόντων και υπηρεσιών στον κόσμο.

Τηλεοράσεις BO

H Bang & Olufsen ανακοινώνει την πρωτότυπη τηλεόραση V23

V23 είναι ο τίτλος αυτής της εξατομικευμένης και κατασκευασμένης στο χέρι λύσης home cinema των 103 ιντσών της Bang & Olufsen, που ενσωματώνει απόδοση αιχμής στον ήχο, την εικόνα, την ενοποίηση και τις εκπληκτικές μηχανικές λύσεις, ενώ όλα ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το Beo5.

Τηλεοράσεις BO

Bang&Olufsen BeoVision 8: Τέλειο σχήμα και εικόνα

Τώρα, η οικογένεια των έξυπνων και απλών τηλεοράσεων Bang&Olufsen LCD, BeoVision 8, επεκτείνεται με την νέα έκδοση των 32 ιντσών. Κατασκευάστηκε για ανθρώπους που θέλουν μία λίγο μεγαλύτερη τηλεόραση, εξίσου απλή, με πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης και φανταστική απόδοση εικόνας και ήχου.