Η τεχνολογία πίσω από τις βουλευτικές εκλογές

, Η τεχνολογία πίσω από τις βουλευτικές εκλογέςΠέντε ημέρες νωρίτερα από τις εκλογές πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου για τις τεχνολογικές λύσεις που υποστήριξαν την έκδοση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών 2007. Το αντικείμενο του έργου που ανέλαβε η SingularLogic κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών, Διευθύνσεις Εκλογών Μηχανοργάνωσης, ήταν η «Συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων στα ΜΜΕ με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Η υποδομή του έργου
– Το κεντρικό δίκτυο της SingularLogic διασυνδέεται με 25 περιφερειακά σημεία.
– Τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που διασυνδέει περισσότερους από 250 υπολογιστές με 25 περιφερειακά σημεία. Σύνδεση με ΥΠΕΣΔΔΑ, με Kέντρο Tύπου, με 7 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, με 5 πολιτικά κόμματα και 6 τηλεοπτικά κανάλια.
– Cluster Servers,4 Applications Servers (περιλαμβάνουν 2 WebServers).
– 1 Storage Area Network
– 15 Graphic workstations
– 250 H/Y για το δίκτυο των εκλογών
– 50 εκτυπωτέςγια ενημέρωση του Τύπου
– 30 Routers
– 30 Switches
– 6 Firewalls
– 60 γραμμές (point to point μισθωμένες γραμμές που παρέχονται από τον ΟΤΕ).
– Κτιριακές Υποδομές, Γεννήτριες, UPS.
– Εφεδρικές υποδομές που εξασφαλίζουν υψηλή διαθεσιμότητα του συστήματος (διπλά συστήματα).

Το λογισμικό του έργου: SingularLogic-Ekloges v.2.7
– Νέα σχεδίαση λογισμικού που αναπτύχθηκε από την SingularLogic και αντικαθιστά το παλαιό mainframe.
– Μοντέρνο λογισμικό, βασισμένο σε σύγχρονη αρχιτεκτονική (n-tierτοπολογία).
– Βασισμένο σε τεχνολογία και εργαλεία Microsoft (Microsoft SQL Server, Application Centre, IIS, MOM).
– 100 ανθρωπομήνες ανάπτυξης.
– 150 ανθρωπομήνες προετοιμασίας και εκπαίδευσης.
– Έμφαση στη συστηματική δοκιμασία (testing) του λογισμικού με περισσότερους από 30 ανθρωπομήνες πριν τη χρήση του.
– Έλεγχος του λογισμικού με 100 ανθρωπομήνες προσομοιώσεων με προηγούμενα εκλογικά στοιχεία Υλοποίηση του νέου εκλογικού νόμου.

Η λύση που έχει υλοποιηθεί από την SingularLogic, δίνε τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω των δύο διευθύνσεων https://ekloges.ypes.gr και https://ekloges.singularlogic.gr, οπουδήποτε και αν βρίσκεται να έχει άμεση και έγκυρη πρόσβαση σε ένα πλήθος πληροφοριών και δεδομένων σε σχέση με τα αποτελέσματα.

techblogTV
Παρακολουθήστε την αναλυτική παρουσίαση του έργου από τον κ. Γιάννη Καρακαδά, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου SingularLogic.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.