Luxe.TV HD | Ο Hellas Sat εκπέμπει High Definition

, Luxe.TV HD | Ο Hellas Sat εκπέμπει High DefinitionΕπιτέλους η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία αναφορικά με τις μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας HD. Όλη η Ευρώπη μιλάει και εκπέμπει και σε High Definition (HD) και εμείς εδώ “ανακαλύπτουμε” την επίγεια ψηφιακή DVB-T. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΜΕ) σε συνεργασία με την Hellas-Sat παρουσίασε το Luxe.TV HD ένα δορυφορικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας 1080i το οποίο θα προσφέρεται μέσα από τον δορυφόρο Hellasat σε όλη τη χώρα. To YME διέθεσε τις συχνότητες και η Hellas-Sat ανέλαβε το bandwidth. Δείτε το βίντεο.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Διημερίδας «Οι Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες και η Ραδιοπλοήγηση στην Υπηρεσία του Πολίτη» ανέφερε σχετικά, “Αυτή την ώρα που μιλάμε ξεκίνησε η δοκιμαστική εκπομπή καναλιού υψηλής ευκρίνειας – HDTV με συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και της Hellas-Sat. Το κανάλι είναι ελεύθερο και οι εκπομπές είναι δοκιμαστικές. Ίσως ήδη να το είδατε στο περίπτερο της Hellas-Sat. Πρόκειται για ποιότητα εικόνας τέσσερις φορές καλύτερη από αυτή που γνωρίζουμε όλοι. Ξεκινά και στη χώρα μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στον πυρήνα της Ευρώπης”.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SoNiC Z

Αυτό ρε παιδιά δηλαδή τι διαφορά έχει από την ψηφακή τηλεόραση?? Και πως μπορώ να κάνω λήψη? Χρειάζομαι κάποια ειδική κεραία η δέκτη? Και η τηλεόραση πρέπει να είναι τουλλάχιστον HD-ready, έτσι? Γιατί θέλω να πάρω την LG M198WA (έχω ήδη μια κεραία εσωτερική HD) και δεν ξέρω αν θα γίνει δουλειά?!?

SoNiC Z

Ωραία όλα αυτά αλλά έχω μερικές απορίες… 😀
1: Υπάρχει περίπτωση η ανάλυση να είναι 1080p??
2: Έχω ήδη δέκτη, αναλογικό βέβαια, αλλά σκοπεύω να πάρω καινούριο κάποια στιγμή. Υπάρχει διαφορά στο αν είναι μόνο ψηφιακός ή και HD έτσι?
3: Ας πούμε ότι παίρνω δέκτη HD, χρειάζομαι και καλώδιο HDMI ε?

4: Χρειάζομαι οπωσδήποτε δέκτη?? Δεν μπορώ απλά με μια κεραία?? Έχω αυτήν εδώ
https://i14.ebayimg.com/05/i/000/b0/2e/39b7_12.JPG
Θα καταφέρω να πιάσω κανά κανάλι?
Ευχαριστώ

SoNiC Z

Η κεραία είναι DAEWOO και την αγόρασα από το Praktiker Ιωαννίνων. Υπ’όψιν ότι μόλις πήρα και την LG M198WA (https://img.xcomputer.cz/ImgW.asp?cd=WK379c&fd=f3)
οπότε πιστεύω κάτι θα καταφέρω να δω… 😀

SoNiC Z

OK φίλε θα δούμε στην πορεία τι θα δείξει αυτη η κεραία…
😉 Γεια χαρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Techblog TechblogTV

Τα πιο δημοφιλή YouTube βίντεο του Techblog για το 2020

‘Hρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα αγαπημένα σας, τα 10 κορυφαία βίντεο του Techblog που είδατε περισσότερο στο κανάλι μας στο YouTube.

Reviews Android Smartphones Smartphones TechblogTV

Vodafone Smart 4G ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Vodafone Smart 4G με οθόνη αφής 4.5 ίντσες LCD IPS ανάλυσης qHD 960×540 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1.2GHz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα 8 Megapixel, Android 4.2 Jelly Bean και φυσικά 4G! Το Smart 4G κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην αγορά από τη Vodafone με τιμή […]

Reviews Android Android Tablets featuredtv

LG G Pad 8.3 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το tablet LG G Pad 8.3 με οθόνη αφής 8.3 ιντσών LCD IPS ανάλυσης Full HD+ 1920×1200 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600 χρονισμένο στο 1.7GHz και μνήμη RAM 2GB. Το G Pad 8.3 τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean, έχει κάμερα 5 Megapixel και δεύτερη μπροστινή 1.3 Megapixel, […]

Games games PlayStation 4 PS4

PlayStation 4 ελληνικό unboxing video

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και αποσυσκευάζουμε το PlayStation 4 (PS4). 7 χρόνια μετά το πρώτο PS3 η νέα next-gen κονσόλα έρχεται 10 φορές πιο ισχυρή από τον προκάτοχό της με οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD και custom GPU, μνήμη RAM GDDR5 8GB και πλήρως ανανεωμένο χειριστήριο DualShock 4 με touchpad. Με Blu-ray drive και 500GB σκληρό, […]