“Τρελές” πωλήσεις για το Halo 3

, “Τρελές” πωλήσεις για το Halo 3Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Halo 3 αποτελεί πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του. Ο πολυσυζητημένος τίτλος, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Xbox 360, διατέθηκε στα καταστήματα της Ευρωπαϊκής αγοράς την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και είναι το ταχύτερο σε πωλήσεις video game μέχρι σήμερα καθώς και ένας από τους πλέον επιτυχημένους τίτλους στην ιστορία της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, οι αρχικές αναφορές από τα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως, δείχνουν πως οι πωλήσεις του Xbox 360 έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο πριν από το λανσάρισμα του «Halo 3». Με τίτλους όπως το «Halo 3», το «BioShock», το «Mass Effect» και το «Project Gotham Racing 4», το Xbox 360 διαθέτει την καλύτερη σειρά τίτλων στην ιστορία των video games και είναι η μόνη πλατφόρμα ψυχαγωγίας στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να παίξουν τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές της χρονιάς.

«Το Halo είναι ένα πραγματικό πολιτισμικό φαινόμενο και το λανσάρισμα του “Halo 3” αποτελεί ορόσημο για το Xbox 360 αλλά και για τα ίδια τα video games, ως μέσα ψυχαγωγίας και ως μορφή τέχνης», δήλωσε ο Bill Gates, Πρόεδρος της Microsoft. «Το “Halo 3” εκφράζει το όραμά μας για το μέλλον της ψυχαγωγίας, στο οποίο συμμετέχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους δημιουργούς παιχνιδιών παγκοσμίως ».

Το «Halo 3» είναι το φινάλε της επικής τριλογίας και συνεχίζει από εκεί πού μας άφησε το «Halo 2», απαντώντας σε ερωτήματα για τη μοίρα του αγαπημένου πρωταγωνιστή Master Chief και της Cortana, της αχώριστης ψηφιακής συντρόφου του, που μαζί αγωνίζονται να σώσουν την ανθρωπότητα από την καταστροφή που επίκειται από την εξωγήινη συμμαχία γνωστή ως Covenant.
Η σειρά παιχνιδιών «Halo» έχει αναπτυχθεί από την Bungie Studios και κυκλοφορεί αποκλειστικά από την Microsoft Game Studios, για το σύστημα video games και ψυχαγωγίας Xbox 360 της Microsoft. Το «Halo 3» κυκλοφόρησε σε 37 χώρες και σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Έως σήμερα, έχουν πωληθεί παγκοσμίως πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων της τριλογίας του Halo.

Η ανακοίνωση για το παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση των πωλήσεων της τάξης των 170 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού, οι οποίες σηματοδότησαν όχι μόνο τη μεγαλύτερη κυκλοφορία βιντεοπαιχνιδιού, αλλά και το μεγαλύτερο λανσάρισμα στην ιστορία της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.

O τίτλος του Xbox 360 ξεπέρασε στις ΗΠΑ προηγούμενα ρεκόρ πωλήσεων που κατείχαν πρεμιέρες υπερπαραγωγών όπως το «SpiderMan 3» και το «Harry Potter and the Deathly Hallows». Επιπλέον, περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα του «Halo 3» είχαν προ-παραγγελθεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας το «Halo 3» το παιχνίδι με τις ταχύτερες προπωλήσεις στην ιστορία, ξεπερνώντας το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ που κατείχε το «Halo 2».

Δείτε επίσης:
Κερδίστε δύο τίτλους Halo 2 για PC
techblogTV: Halo 3 Event στο Πλαίσιο
techblogTV: Halo 3 Lan Party

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

Αύξηση κατα 23% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Microsoft, ενω αύξηση παρουσίασαν και οι πωλήσεις κατα 27%. Η αύξηση σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις των Vista και του Halo 3 για Xbox.
Επίσης η μετοχή της Microsoft χτύπησε κόκκινο την Πέμπτη με άνοδο 13%,στα 36,02 δολάρια, φθάνοντας σε υψηλό 6αετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.